Pages

Monday, 25 February 2008

Kulihat... merah

Saudara, saudari, blog ini bersalin lagi.

Bersalin kulit.

Harap yang pilihan warna ini tidak akan memudaratkan penglihatan saudara saudari semua. Jika ya, itu bukan niat saya. Saya minta maaf.

Sebenarnya saya geram. Saya geram sebab dah berpuluh-puluh kulit yang saya cuba, tapi satu pun yang melekat (di hati). Saya cuba itu, cuba ini.

Akhirnya saya kembali kepada pilihan yang ditawarkan oleh Blogger. Alhamdulillah saya masih ingat CSS sikit-sikit. Cuil sana sikit, cuil sini sikit—akhirnya kulit yang ini siap.

Satu lagi harapan saya ialah supaya blog ini akan dimuat dengan lebih laju.

(Saya berdoa semoga tidak akan ada rentina-rentina yang tercedera ketika melawat blog ini kerana blog ini tiada perlindungan insurans.)

7 comments:

mudin001 said...

Rol, yang sebelum ni ok apa?

rol said...

mudin, terima kasih atas maklum balas.

OK eh? Saya pun rasa OK. Tapi saya cuba buat ia lebih modular, lebihb senang diurus dan lebih cepat. Jadi saya tukar kepada Blogger baru.

Yang penting lebih laju. Yang dulu rasa banyak kod HTML dan CSS 'tersembunyi' yang saya tak kemaskan. Lama-lama perlahan jadinya. Saya rasa la. Wallahua'lam.

zueika said...

uhuhuuhuh..merahnya pakngah.. ops silap, paklong..

dulu ok, sekarang pon ok.. takde masalah nak load la dulu.. tapi warna sekrg, setakat ni belum cedera la mata.. he he he..

rol said...

"Merah sangatlah Mak Ngah." Rasanya iklan ASN masa kecik-kecik, yang ada pengantin tu, kan? Kau pun ingat, eh?

ieka said...

aku rasa ada few iklan kisah makngah baju merah.. salah satu yg ko cakap tu.. yg terbaru iklan lampu isyarat, maklong baju merah.. kekekke

tapi heran.. anak no. lain takde ke suka pakai baju merah? mudin?:))

rol said...

Iklan keselamatan jalan raya tu antara iklan terbaik kebelakangan ni, pada pendapat saya.

nasiruddin said...

Rol,

Merah mcm cili avocados.. ehehe..
rol, aku prefer konye white canvas lagi.

anyway, i respect for your dire to change...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 introspector. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan